Šola: BiH može u drugi krug

Vlado Šola, nekadašnji sjajni golman Hrvatske, već godinu i po živi i radi u Dohi, gdje je trener u jednom ovdašnjem klubu i stručni konsultat na televiziji BEINSports.

Odlično poznaje odnose u svjetskom rukometu i kaže da našu reprezentaciju vidi u drugom krugu.

“Prije svega mislim da je BiH napravila sjajan rezultat samim dolaskom na Svjetsko prvenstvo. Realno gledajući, teško je očekivati da BiH napravi neki veliki rezultat kao što je polufinale ili medalja. Međutim, mislim da je prolazak u drugi krug nešto što se može očekivati. Pitanje je na koga će tamo ići. Ako bude Španija, onda neće imati nikakvih šansi. No, kada bi se sastali s Katarom, onda bi moglo biti svega. Smatram da sa njima BiH može igrati, što se vidjelo u prijateljskoj utakmici koju su ovdje igrali. Istina, Valero Rivera je dosta toga sakrio, ali i Dragan Marković. Da Marković u zadnjih petnaestak minuta nije smanjio ritam, bez problema bi dobili. Dok je BiH forsirala trku, Katarani su imali velikih problema, jer su loši kada je vraćanje u pitanju”, smatra Šola.

Od turnira očekuje spektakularan rukomet, a u prve favorite svrstava Francusku, Španiju, Dansku i njegovu Hrvatsku.

“Zadnjih petnaestak godina zna se koja su četiri najveća favorita svakog velikog takmičenja. Tako je i ovoga puta. Francuzi, Španjolci, Danci i Hrvati spadaju u najveće favorite. Hrvatska bez obzira na podmlađivanje ide po medalju i mislim da je samo pitanje kojeg sjaja, jer u završnici odlučuju nijanse. No, treba uvijek računati na jedne Nijemce ili Šveđane, jer to su rukometne nacije. Posebno opasna može biti Njemačka, koja je promijenila selektora, i svima je nepoznanica. Mislim da će ući među osam, a onda je sve moguće. Njihov povratak biće velika stvar za rukomet”, zaključuje Šola.

(nezavisne)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*