Skupština TK razmatra izmjene Zakona o šumama po hitnom postupku

Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o šumama razmatra se po hitnom postupku na sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona, koja je počela jutros.

Poslanici će razmatrati između ostalog i Nacrt zakona o robnim rezervama Tuzlanskog kantona.

Na dnevnom redu su i prijedlozi odluka o usvajanju Programa razvoja zaštite i spašavanja od prirodnih i drugih nesreća Tuzlanskog kantona za period od 2013. do 2017. godine, te o izmjeni Odluke o odobravanju kredita JP “Međunarodni aerodrom Tuzla”.

Poslanici u Skupštini TK-a će razmatrati i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o proširenom obimu prava iz oblasti zdravstvene zaštite branitelja i članova o njihovih porodica.

Izjašnjavat će se također i o izboru i imenovanju članova u stalna i povremena radna tijela Skupštine Tuzlanskog kantona.

Na prijedlog Kantonalne vlade, koja je predlagač, Nacrt izmjena i dopuna Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice s djecom, povučen je s dnevnog reda sjednice.

I Prijedlog odluke o odobravanju Programa sufinansiranja Projekta vodosnabdjevanja južnog dijela općine Gradačac također je skinut s dnevnog reda.

(RTV7/ Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*