Meteoalarm izdao narandžasto upozorenje

Meteoalarm je izdao narandžasto upozorenje od 6. februara u ponoć do 7. februara u ponoć, zbog intenzivnih padavina u sjeverozapadnoj Bosni i porasta snježnog pokrivača, te obilnih padavina u Hercegovini.

Očekivana količina padavina u sjeverozapadnoj Bosni je od 30 do 60 litara, lokalno i više od 60 litara po metru kvadratnom.

Visina novog snježnog pokrivača je od 20 do 50 centimetara.

Očekivana količina padavina Hercegovini iznosi od 20 do 40, lokalno i više od 40 litara po metru kvadratnom.

Bijelo upozorenje
Podaci koji nedostaju, nedovoljni su, zastarjeli ili sumnjivi.

Zeleno upozorenje
Nema potrebe za upozorenjem.

Žuto upozorenje
Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike.

Narandžasto upozorenje
Vrijeme je opasno. Prognozirane su neuobičajene vremenske prilike. Moguće su štete i ljudske žrtve. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva koja izdaju državna tijela.

Crveno upozorenje
Vrijeme je izuzetno opasno. Prognoziran je iznimno intenzivan meteorološki događaj. Velika šteta i nezgode su moguće na većem području, u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete državnih tijela i budite spremni na vanredne mjere.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*