Online uvezivanja priređivača igara na sreću klađenjem sa serverom Porezne uprave FBiH

Porezna uprava Federacije BiH započela je proces online uvezivanja priređivača igara na sreću klađenjem i automat klubova sa serverom Porezne uprave FBiH, koje je propisano Zakonom o igrama na sreću i zabavnim igrama.

Online uvezivanje kladionica izvršit će se direktnim povezivanjem servera kladionice sa serverom Porezne uprave FBiH, zbog toga su pravni subjekti priređivači igara na sreću klađenjem dužni da najkasnije do 13. februara ove godine podnesu zahtjev za uspostavljanje online mreže sa serverom Porezne uprave Federacije BiH i zahtjev za izdavanje uvjerenja.

Online uvezivanje automat klubova izvršit će se direktnim povezivanjem svakog pojedinačnog automata (slot mašine) u jednom automat klubu sa serverom Porezne uprave FBiH.

Priređivači igara na sreću- automat klubovi dužni su da osiguraju tehničku opremu s ciljem online uvezivanja sa serverom Porezne uprave FBiH.

Pravno lice – automat klub dužno je podnijeti zahtjev za uspostavljanje online mreže sa serverom Porezne uprave Federacije BiH i zahtjev za izdavanje uvjerenja, za sve poslovne subjekte – automat klubove koji posjeduju rješenje za priređivanje igara na sreću izdato od Federalnog ministarstva finansija.

Krajnji rok za podnošenje zahtjeva za online uvezivanje automat klubova je 27. februar ove godine.

Online uvezivanje pripređivača igara na sreću omogućit će Poreznoj upravi FBiH efikasnije praćenje prometa, uplata i isplata, te bolju pripremu i efikansiji inspekcijski nadzor, jer će Porezna uprava FBiH unaprijed raspolagati sa informacijama o pojedinčanim uplatama i isplatama, kao i ukupnom evidentiranom prometu.

Na ovaj način Porezna uprava Federacije BiH imat će mogućnost praćenja svakog pojedinačno odigranog listića koji kladionice izdaju igračima, a u kontrolama otkrivat će se neregistrirani promet kod kladionica.

Porezna uprava FBiH će raspolagati i sa podacima o isplatama igračima – dobicima koji su oporezivi porezom na dohodak od igara na sreću.

Postupak online uvezivanja pravnih subjekata priređivača igara na sreću trebao bi biti završen do 1. aprila ove godine, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću PUFBiH.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.