Prihvaćen Prijedlog regulacionog plana stambeno poslovne zone ”Kreka-Jug”

Kolegij gradonačelnika Tuzle danas je na sjednici prihvatio Prijedlog regulacionog plana stambeno poslovne zone ”Kreka-Jug” – Prva faza u Tuzli, koji će biti upućen Gradskom vijeću Tuzla na razmatranje i usvajanje.

Predviđenim regulacionim planom planirana je izgradnja stambeno poslovnih objekata i ostalih sadržaja koji će znatno doprinijeti kvaliteti života građana ovog dijela grada, saopćeno je nakon sjednice Kolegija.

Pored toga, utvrđen je Prijedlog odluke o uvjetima i načinu raspolaganja nekretninama u vlasništvu Grada Tuzla i upućuje se Gradskom vijeću Tuzla na razmatranje i usvajanje.

Gradonačelnik Jasmin Imamović je sukladno novom Zakonu o javnim nabavkam BiH, donio Plan nabavki Grada Tuzla za 2015. godinu, a prihvaćena je i Informacija o aktivnostima na zbrinjavanju građana i programima pomoći u obnovi i izgradnji stambenih zgrada zahvaćenih prirodnom nesrećom, koja se prosljeđuje Gradskom vijeću na usvajanje.

Kolegij gradonačelnika je podržao Izvještaj o upravnom rješavanju u službama za upravu Općine-Grada Tuzla tokom 2014. godine, koji će gradonačelnik podnijeti Gradskom vijeću na narednoj sjednici.

Informaciju o radu Pravobranilaštva Općine-Grada Tuzla za period 01. 01. 2014. do 31. 12. 2014. Kolegij je primio na znanje i bit će proslijeđena Gradskom vijeću na usvajanje.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.