Pretresi na više lokacija u TK

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su, postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu provođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije, imovinskih delikata i dr., dana 26. i 27.10.2021.godine izvršili pretrese i druge planske aktivnosti na više lokacija na području Tuzlanskog kantona.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela: više manjih pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na drogu, više manjih pvc pakovanja sa sadržajem praškaste materije koja izgledom asocira na drogu, dvije digitalne vage, jedna drobilica, veći broj pvc šprica, 30 komada metaka različitog kalibra, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno oduzeti radi vještačenja, a policijski službenici poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju predmeta, te će nakon kompletiranja istih Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti dostavljeni odgovarajući Izvještaji protiv osoba: V.H.,rođen 1993.god. iz Tuzle, M.G., rođen 1976.god., iz Tuzle, M.H., rođen 1988.god., iz Lukavca, S.S., rođen 1986.god. iz Živinica, D.E. iz Tuzle, V.R. iz Živinica, dok je Č.H. uz Izvještaj predat nadležnom kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*