U BiH pretežno mokar kolovoz bez vanrednih zastoja

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Bosni i Hercegovini odvija po pretežno mokrom kolovozu bez vanrednih zastoja.

Ugaženog snijega ili poledice na kolovozu ima u višim planinskim predjelima zapadne i sjeverozapadne Bosne, a izdvajaju se putni pravci: Glamoč-Mlinište, Ripač-Vrtoče, Kupres-Šuica i Bosanski Petrovac-Drvar.

Pojačan oprez savjetuje se na dionicama koje prolaze kroz usjeke zbog učestalih odrona zemlje ili kamenja na kolovoz. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Foča, Jajce-Banja Luka, Novi Travnik-Bugojno, Bihać-Bosanska Krupa i Brod na Drini-GP Hum.

Ekipe putne službe intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno. Apeluje se na vozače da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

RADOVI

MAGISTRALNI PUTEVI
M-4
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
Simin Han-Kalesija (u Babajićima) zbog aktiviranog klizišta obustavljen saobraćaj. Alternativni pravac je preko Dubrava.
M-6.1
Kružni tok na ulazu u Široki Brijeg, na raskrsnici magistralnog s regionalnim putem, zbog sanacionih radova, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.
M-16
Jajce Banja Luka (lokaliteti Lučina i Bočac) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-16.2
Prozor-Jablanica, (na izlazu iz Prozora, u dužini od 1 km) u toku su sanacioni radovi, pa se saobraća naizmjenično. Također, zbog ulegnuća kolovoza u blizini Jablanice, usporeno je saobraćanje.
M-17
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07.00 do 17.00 sati, a nedjeljom od 07.00 do 13.00 sati.
M-18
Tuzla-Bijeljina-u mjestu Požarnica (zbog klizišta) saobraća se usporeno-jednom trakom. U Seljublju je na snazi zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone.
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za vozila ukupne mase iznad 12 tona i duža od 8 metara.

REGIONALNI PUTEVI
R-413a Travnik-Galica, zbog sniježnih lavina potpuno je obustavljen saobraćaj.
R-403a Kamenica-Tržačka Raštela (u naselju Gata) zbog sanacije klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 30 tona (osim autobusa i cisterni za prevoz mlijeka).
R-418b Konjic-Buturović Polje (Jezerine) zbog klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj. Saobraćaj prema Buturović Polju odvija se putem iz Čelebića preko novog mosta.

KANTON SARAJEVO
Zbog izvođenja neophodnih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Čobanija, Alipašina, Skenderija, Abdesthana i Braće Mulić, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.