Jedite tačno u ovo vrijeme i kilogrami će se topiti

Forza Supplements kompanija je koja je provela istraživanje koje je sakupljalo podatke o osobama koje su znatno smršavjele. Osim vođenja računa o tome šta su jele, a šta izbjegavale, osobe koje su izgubile suvišne kilograme vodile su računa i u koliko tačno sati su jele, piše Daily mail.

Najbolje vrijeme za doručak, kako je pokazalo ispitivanje, je oko 7 sati ujutro, ručak se preporučuje između 12.30 i 13 sati, a večera između 18 i 18.30.

Tri četvrtine osoba koje su sudjelovale u ovom istraživanju izjavilo je da im je u mršavljenju pomoglo to što su imali lagan ručak, a međuobrok nisu izbjegavali. Ispitivanje je pokazalo da su najkritičniji sati za dijetu između 18 i 22 sata, kada je najteže izdržati bez hrane i osobe koje su na dijeti u tom periodu najteže mogu odoljeti iskušenjima.

Ovo istraživanje zapravo potvrđuje izreku: doručak pojedite sami, ručak podijelite s prijateljem, a večeru poklonite neprijatelju. U stvari, riješenje nije u izbjegavanju večere, već ona mora biti bar tri sata prije odlaska na spavanje.

Osobe koje su bile uspješne u gubitku kilograma savjetuju i da se obroci ne preskaču.

(Radiosarajevo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.