Stabilizacija vremena tek od ponedjeljka

U subotu se u sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne očekuje umjereno, a u ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slab snijeg ili kiša očekuju se u istočnim i centralnim dijelovima Bosne. Vjetar će biti slab do umjeren, u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjeren do jak, na momente olujan, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature iznosit će od -6 do 0, na jugu do 1 do 8, dnevne od 0 do 8, a na jugu od 7 do 12 stepeni.

U nedjelju će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Više oblačnosti bit će u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature kretat će se od -10 do 0, na jugu od 2 do 6, a dnevne od 0 do 8, na jugu od 7 do 13 stepeni.

Od ponedjeljka do četvrtka očekuje se period suhog i stabilnog vremena. Jutra će biti svježija sa maglom i mrazom, a tokom dana se očekuje sunčanije vrijeme. Jutarnje temperature iznosit će od -9 do 1, na jugu od 2 do 7, a dnevne, uglavnom, od 3 do 10, a na jugu od 8 do 15 stepeni.

U četvrtak se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima sa snijegom. U Hercegovini će biti sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature iznosit će od -2 do 2, na jugu od 3 do 8, a dnevne 1 do 8, na jugu od 7 do 12 stepeni.

U petak će biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u većem dijelu Bosne bit će sa snijegom ili susnježicom, koji će postepeno preći u kišu. Tokom dana očekuje se postepeni prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnje temperature iznosit će od -4 do 1, na jugu od -1 do 5, dnevne od -2 do 8, a na jugu od 6 do 11 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(MOJportal)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*