Putin – ˝Život bi bio dosadan bez tračeva˝

Ruski predsjednik Vladimir Putin nasmijao se na spekulacije o njegovom zdravstvenom stanju nakon što se po prvi put pojavio u javnosti od 5. marta.

– Život bi bio dosadan bez tračeva – poručio je on kirgistanskom predsjedniku Almazbeku Atambajevu na razgovorima u St. Petersburgu.

Putin (62) izgledao je opušteno i smijao se pred televizijskim kamerama.

– Njegovo odsustvo iz javnosti izazvalo je glasine da bi mogao biti bolestan, da je preminuo, uklonjen s vlasti u državnom udaru, ili da je ponovo postao otac.

Putin je tokom dana naredio Sjevernoj floti Ruske mornarice da bude u stanju pune pripravnosti na Arktiku.

Naređenje je uslijedilo nakon što je više od 45.000 vojnika, kao i borbenih aviona i podmornica započelo s velikim vojnim vježbama širom sjeverne Rusije.

Nije bilo nikakvog očiglednog znaka da je Putin patio ili još pati od pogoršanog zdravlja, navodi dopisnik BBC-ja iz Moskve Richard Galpin.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o spekulacijama o njegovom zdravlju, ruski čelnik je odgvorio: “Bilo bi dosadno bez tračeva”.

Atambajev je, sa svoje strane, izjavio da ga je Putin vozio dvadesetak minuta oko palate prije susreta, rekavši: “Mogu potvrditi da je on u sjajnoj formi”.

Putinovo posljednje pojavljivanje u javnosti bilo je 5. marta kada se sastao s italijanskim premijerom Matteom Renzijem.

Državna televizija emitovala je kratki snimak Putinovog sastanka s kirgistanskim kolegom bez tona.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*