Čovjek koji je pješačio do posla 34 km dobio auto

Čovjek koji je, pošto mu se pokvario auto, a autobuska linija ukinuta, svakodnevno pješačio do posla 34 kilometara, dobio je preko interneta u donacijama 360.000 dolara da kupi nova kola.

Džejms Robertson (56) postao je slavan pošto je jedan lokalni list ranije ove godine objavio da je počeo da pješači do posla u fabrici auto-dijelova jer mu se automobil pokvario 2005, a istovremeno ukinuta autobuska linija.

Jedan njegov kolega pokrenuo je akciju preko interneta za prikupljanje novca kako bi Robertson kupio novi auto, što se završilo sa prikupljenih 360.000 dolara, tako da je Robertson dobio novi “ford taurus” od 35.000 dolara.

Sve je to uticalo da u kvartu u Detroitu u kojem je živio ljudi počnu stalno da mu se obraćaju za novčane pozajmice, te je odlučio da se preseli u drugi dio tog grada, gdje se, kako je naveo, sada osjeća sigurnije.

“Možda sam rođen tamo, ali Bog zna da ne pripadam više tamo”, rekao je Robertson i dodao da nikome iz starog komšiluka nije rekao gdje se preselio.

Nastavio je da radi u istoj fabrici, u kojoj zarađuje 10,55 dolara na sat, ali se njegov nekadašnji dug put od kuće do posla sveo na 20-minutnu vožnju.

“Svakako namjeravam da nastavim da radim”, rekao je Robertson lokalnom listu.

Većina njegovog novca nalazi se u jednom fondu o kojem brinu finansijski stručnjaci, koji ocjenjuju da će Robertsonu, ako bude mudar, cijela suma ostati netaknuta i kad bude otišao u penziju.

Inače, Roberston nije jedini Amerikanac koji do posla pješači desetine kilometara.

(agencije)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*