dav

Obavijest o mjestu,vremenu i načinu izlaganja Nacrta Regulacionog plana prostorne cjeline ZBR “Stara kasarna – Kampus Univerziteta u Tuzli”

Obavještavaju se građani MZ Brčanska Malta, te vlasnici nekretnina i drugi zakoniti korisnici prostora na području obuhvaćenim Nacrtom Regulacionog plana prostorne cjeline ZBR „Stara Kasarna -Kampus Univerziteta u Tuzli“, da u skladu sa odredbama člana 43. Zakona o prostornom uređenju i građenju („Službene novine Tuzlanskog kantona“, broj: 6/11, 4/13, 15/13, 2/16 i 4/17), te Zaključkom Gradskog vijeća Tuzla broj: 01/04-A-19219-2022 od 30.11.2022. godine, mogu izvršiti javni uvid u Nacrt Regulacionog plana prostorne cjeline ZBR „Stara Kasarna-Kampus Univerziteta  u Tuzli“

MJESTO UVIDA:

  • prostorije Nosioca pripreme (Služba za prostorno uređenje i zaštitu okoline Grada Tuzla ) – zgrada

     Gradske uprave;

  • prostorije Nosioca izrade (UO Zavod za urbanizam) – zgrada „Jupiter“;
  • prostorije MZ Brčanska Malta – Ulica Armije Republike BiH do br. 9, 75 000 Tuzla;
  • Nacrt Regulacionog plana prostorne cjeline ZBR „Stara Kasarna-Kampus Univerziteta  u Tuzli“ bit će postavljen i na web stranicu Grada Tuzle : www.tuzla.ba (Grad Tuzla / Služba za prostorno uređenje / Regulacioni planovi) .

POČETAK I TRAJANJE UVIDA:

Zainteresirana lica mogu izvršiti uvid u Nacrt Regulacionog plana prostorne cjeline ZBR „Stara Kasarna-Kampus Univerziteta  u Tuzli“ na navedenim lokacijama počev od 24.12.2022. godine, zaključno sa 22.01.2023. godine.

MJESTO I DATUM IZLAGANJA NACRTA ZONING PLANA:

            Javna prezentacija i rasprava o Nacrtu Regulacionog plana prostorne cjeline ZBR „Stara Kasarna -Kampus Univerziteta  u Tuzli“, bit će održana u prostorijama MZ Brčanska Malta, Ulica Armije Republike BiH do br. 9, dana 11.01.2023. godine (srijeda) u  17,00 sati.

Pozivaju se, u svojstvu zainteresiranih strana :

  • vlasnici nekretnina, zakoniti korisnici prostora i sudionici u njegovoj izgradnji i uređivanju;
  • organi uprave, upravne organizacije i agencije;
  • nosioci javnih ovlaštenja nadležnih za vodoprivredu, šumarstvo, poljoprivredu, promet, energetiku, telekomunikacije, turizam, rudarstvo, zdravstvo, školstvo, kulturu, zaštitu okolice, sanitarno-zdravstvenu zaštitu, zaštitu na radu, zaštitu od požara, civilnu zaštitu, zaštitu kulturno-historijskih i prirodnih dobara;
  • privredna komora;
  • predsjednik i članovi Savjeta MZ Brčanska Malta
  • građani MZ Brčanska Malta;
  • potencijalni investitori i drugi subjekti

na područjukoje je obuhvaćeno Nacrtom Regulacionog plana prostorne cjeline ZBR „Stara Kasarna -Kampus Univerziteta  u Tuzli“, da izvrše uvid u isti, te da se uključe u javnu raspravu učestvovanjem na javnoj prezentaciji i raspravi, ili dostavljanjem pisanih primjedbi, sugestija i prijedloga Nosiocu pripreme Nacrta Regulacionog plana prostorne cjeline ZBR „Stara Kasarna – Kampus Univerziteta  u Tuzli“, na adresu : „Služba za prostorno uređenje i zaštitu okoline Grada Tuzle, ZAVNOBiH-a br. 11, Tuzla“, ili putem pisarnice Grada Tuzle, koja se nalazi na istoj lokaciji ili na mail : tijana.ahmetovic@tuzla.ba,  počev od 24.12.2022. godine, zaključno sa 22.01.2023. godine.

Ukoliko se lica, pozvana da izvrše uvid i učestvuju u javnoj raspravi, ni na koji način ne odazovu na javnu raspravu u predviđenom roku, smatrat će se, u skladu sa odredbom člana 43. stav (12) Zakona o prostornom uređenju i građenju, da su saglasni sa datim Nacrtom Regulacionog plana prostorne cjeline ZBR „Stara Kasarna – Kampus Univerziteta  u Tuzli“  naknadno neće moći postavljati bilo kakve primjedbe i uslove u procesu odobravanja građenja i drugih zahvata u prostoru koji su u skladu sa Nacrtom Regulacionog plana prostorne cjeline ZBR „Stara Kasarna – Kampus Univerziteta u Tuzli“ i opštim urbanističkim pravilima.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*