Edukativni centar Doma zdravlja Tuzla dobio laptop i projektor

Udruženje ljekara porodične medicine Federacije Bosne i Hercegovine, danas je Edukativnom centru porodične medicine Doma zdravlja Tuzla, uručilo vrijednu donaciju.

Laptop i projektor koji je Udruženje uručilo svim svojim podružnicama u FBiH predstavlja važnu donaciju, koja će poboljšati kvalitet edukacije u centrima. Kako nam je kazala šefica Edukativnog centra Doma zdravlja Tuzla Azijada Beganlić, oprema će biti od pomoći ne samo uposlenicima centra, nego i svima koji se edukuju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

„U Domu zdravlja se svakodnevno vrši edukacija iz raznih specijalnosti za doktore i sestre. Osim za uposlenike naše ustanove, ovdje se edukuju i studenti Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli sa nekoliko katerdri, studenti porodične medicine na visokoj zdravstvenoj školi, te učenici Srednje medicinske škole“, kazala je Beganlić.

Opremu je u ime Udruženje ljekara porodične medicine Federacije Bosne i Hercegovine, uručila specijalista porodične medicine Senada Selmanović. Kako je kazano ovom priliko, Udruženje će u narednom periodu poplavljenim domovima zdravlja, uručiti po 1.700 KM.

(RTV7)

Jedan komentar

  1. jel ovo neka zajebancija…..mislim…………stvarno……

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*