Premijer liga BiH u kuglanju: Posušje teškom mukom savladalo Slobodu

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 15. kola Premijer lige BiH u kuglanju. Sve utakmice osim one u Banja Luci između Borca i Rudara iz Kaknja koju su gosti ubjedljivo pobijedili sve ostale utakmice su bile izuzetno neizvijesne i rješavale su se u posljednjoj kugli ili nekoliko posljednjih. Sloboda je u Lukavcu dočekala lidera prvenstva ekipu Posušja koja je u dosadašnjem dijelu prvenstva pretrpjela samo jedan poraz.  U izuzetno zanimljivoj i rezultatski neizvjesnoj utakmici Posušje je ovaj put pokazalo zašto je već nekoliko godina najbolja ekipa u našoj ligi i slavilo rezultatom 6:2. 

Kod Posušja kao što se i očekivalo najbolji su bili braća Petric inače reprezentativci BiH. Ivan je srušio 582 čunja dok je Pere srušio 576 čunjeva. Kod Slobode su se istakli Senad Jogunčić i Nermin Kasumović sa 567 oborenih čunjeva.

Ovom pobjedom Posušje je veoma blizu odbrani titule jer do kraja prvenstva ima prilično lagan raspored, Rudar iz Kaknja je gotovo sigurno drugi a za treću poziciju koja vodi u evropska takmičenja borit će se 5 ekipa između kojih je trenutno veoma mala bodovna razlika. 

Borbu za opstanaku premijer ligi će voditi Mineral, Željezničar, Zrinski-Bistarac i Posavina.  

(Press kluba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*