PD Parlamenta BiH – Na dnevnom redu izmjene Zakona o sportu i iznosu RTV takse

Predstavnički dom Parlamenatrne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Prijedlog zakona izmjenama i dopunama Zakona o sportu u BiH, koji je predložio poslanik Denis Bećirović (SDP BiH).

Ustavnopravna komisija utvrdila je usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH i podržala principe predloženog zakona.
Kako je navedeno u obrazloženju, razlog za donošenje ovog zakona je preciznije definiranje ili tehnička popravka već postojećih odredaba Zakona o sportu BiH.

Poslanici bi trebali razmatrati i Prijedlog odluke o iznosu RTV takse, čiji je predlagač Komisija za saobraćaj i komunikacije.

Ova Komisije je podržala i Predstavničkom domu uputila na izjašnjavanje Prijedlog odluke Regulatorne agencije za komunikacije BiH da se RTV taksa utvrdi u iznosu od 7,50 KM mjesečno.

Na dnevnom redu sjednice bi trebao da se nađe i Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o poslaničkoj inicijativi Denisa Bećirovića kojom bi se zadužilo Vijeće ministara BiH da u 2015. pripremi i u parlamentarnu proceduru dostavi Prijedlog zakona o zabrani izazivanja i širenja nacionalne, vjerske, rasne i drugih oblika mržnje u BiH.

Poslanici bi, između ostalog, trebali razmatrati i Prijedlog odluke o imenovanju članova Komisije za odlučivanje o sukobu interesa, čiji je predlagač Zajednički kolegij oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.