Danas posljedni oproštaj od Zorana Kapetanovića, vrsnog radijskog i tv voditelja

Komemoracija Zoranu Kapetanoviću bit će održana danas u 13,00 sati u Narodnom pozorištu Tuzla, a sahrana u 15,00 sati na Gradskom groblju Trnovac.

Podsjećamo, u utorak je u Tuzli, u 66. godini života preminuo Zoran Kapetanović, naš kolega, veliki prijatelj, vrsni radio i tv voditelj, doajen BH novinarstva.

Rođen je 25. Januara 1949. godine. Sa 21 godinom uplovio je u novinarske vode i bio na vrhu sve do penzionisanja 2014. Godine.

Novinarski staž započeo je u omladinskom listu Spektar, zatim u sarajevskim Večernjim novinama i dopisništvu Borbe. Od 1973. godine radio je na Radio Sarajevu, a potom i Televiziji Sarajevo. Javnost ga pamti po najboljim emisijama na prostorima bivše Jugoslavije, emisijama „Đerdan“ i „Folk filigran“.

Pred kraj rata iz Sarajeva stiže u Tuzlu, gdje počinje obavljati dužnost direktora Radio Tuzle. Mladi naraštaji iz naše medijske kuće dobijaju jako pojačanje. Osim što su mogli puno toga da nauče, imali su u Zoranu velikog prijatelja, osobu na koju su se mogli osloniti i direktora, koji se borio za svoga radnika, u teškim vremenima.

Od 1995. godine svoj posao nastavlja raditi u Televiziji Tuzlanskog kantona, kao urednik Jutarnjeg i Kulturno-zabavnog programa. U ovom mediju je dočekao i zasluženu penziju.

Imao je želju, pa i počinjao, pisati o svom radu, iskustvima. Međutim, uznapredovala bolest ga je spriječila u tome. Do zadnjeg momenta su ga krasili optimizam, duhovitost i lijepa riječ.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*