Hillary Clinton zvanično pokreće predsjedničku kampanju u nedjelju

Hillary Clinton planira da zvanično pokrene svoju predsjedničku kampanju u nedjelju, dok bude na putu prema Ajovi, potvrdio je izvor blizak kampanji za londonski Guardian.

Potvrđeno je da bivša državna tajnica objavi svoju drugu kandidaturu za američkog predsjednika na Twitteru u nedjelju u podne po lokalnom vremenu, izjavio je izvor za Guardian, nakon brojnih spekulacija oko njenih namjera. Clinton započinje svoju kampanju u Ajovi i nakon toga će krenuti po brojnim saveznim državama.

Portparol Clinton, Nick Merrill, nije odgovarao na brojne pozive da komentira detalje njene perdizborne kampanje. Drugi izvor blizak njenoj predizbornoj kampanji potvrdio je da će Clinton biti u Ajovi u narednim danima.

Clinton će biti prvi kandidat Demokratske stranke za predsjedničke izbore u 2016. godini, i u širokoj javnosti smatra se najvećim favoritom za predsjedničku kandidaturu unutar stranke.

Bivši senator Jim Webb najavio je mogućnost kandidature, kao i nekolicina republikanskih kandidata.

Očekuje se, međutim, da objava Hillary Clinton o njenoj drugoj kandidaturi za Bijelu kuću izaazove politički potres širom svijeta, otvarajući mogućnost za izbor prve predsjednice u istoriji Sjedinjenih Država.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*