Interaktivna kampanja OSCE-a traga za globalnom vizijom sigurnosti i saradnje

U novoj, interaktivnoj kampanji koja je pokrenuta danas, OSCE je pozvao građane da slanjem fotografija, video snimaka i poruka na društvenim mrežama iznesu prijedloge kako zajednički unaprijediti sigurnost i kroz saradnju promovirati mir.

Cilj kampanje “Saradnja je važna” je pokazati kako svako, kao član globalne zajednice, može dati doprinos stvaranju sigurnijeg i mirnijeg svijeta.

Kampanja je jedna od aktivnosti kojima se obilježava 40. godišnjica od potpisivanja Helsinškog završnog akta, ključnog dokumenta kojim je osnovan OSCE i koji do danas usmjerava njegov sveobuhvatni pristup pitanjima sigurnosti.

Učestvovati je moguće slanjem poruka s uključenim oznakama #WeCooperate i #OSCE na Twitter i Instagram, kao i slanjem radova posredstvom web stranice kampanje www.osce.org/wecooperate, te Facebook profila OSCE-a.

– Najbolji radovi bit će objavljeni na web stranici kampanje svake dvije sedmice i nagrađeni uređajima koji ilustruju sigurnost i saradnju. Nagrada za autora najboljeg prijedloga bit će posjeta OSCE-ovom događaju – saopćeno je iz OSCE-a.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*