Barcelona i Bayern u polufinalu Lige prvaka

Nogometaši Bayerna i Barcelone plasirali su se u polufinale Lige prvaka.

Bayern je u Münhenu u uzvratnom susretu četvrtfinala protiv Porta uspio da sustigne zaostatak od dva gola iz prvog meča i pobjedom od 6:1 izbori mjesto među četiri najbolje ekipe Evrope.

Bavarcima je trebalo samo dvadesetak minuta da ostvare rezultat koji im je donosio dalji plasman. Thiago Alcantara je u 14. minuti doveo Bayern u vodstvo, a na 2:0 povisio je Jerome Boateng u 22. minuti. Do kraja poluvremena njemački tim je postigao još tri gola. Robert Lewandowski je u 27. minuti pogodio za 3:0, devet minuta kasnije Thomas Müller je povisio na 4:0, a poluvrijeme je zaključio Robert Lewandowski svojim drugim golom u 40. minuti.

U drugom poluvremenu Porto je uspio preko Jacksona Martineza ublažiti poraz u 74. minuti, a konačan rezultat 6:1 postavio je Xabi Alonso u 88. minuti.

Drugi polufinalist je Barcelona koja je i u uzvratnom susretu na Nou Campu pobijedila Paris Saint Germain sa 2:0. Strijelac oba gola bio je Neymar u 14. i 34. minuti. Barcelona je slavila i u prvom meču u Parizu s 3:1 te je s ukupnih 5:1 izborila dalji plasman.

Rezultati uzvratnih susreta četvrtfinala:
Bayern – Porto 6:1 (prvi susret 1:3)
Barcelona – PSG 2:0 (3:1)

Preostala dva susreta četvrtinala igraju se večeras, a sastaju se:
Monaco – Juventus (prvi susret 0:1) i Real Madrid – Atletico Madrid (0:0).

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*