Musemić: Nemamo pravo na kiks!

Nakon remija u derbiju na Grbavici Crveno – crni na Tušnju dočekuju davljenika lige Vitez. Gostujući tim grčevito se bori za bilo kakvu šansu da ostane u društvu najboljih, dok izabranici Husrefa Musemića nakon dva remija žele ponovo obradovati domaće navijače.

“Nemamo pravo na kiks jer ovo je za nas važna utakmica. Sa pobjedom bismo mirniji dočekali naredni susret gdje ponovo igramo pred domaćom publikom. Nakon tih mečeva mogli bismo dočekati završetak sezone bez pritiska”, ističe Husref Musemić, šef struke Crveno – crnih.

Sutrašnji protivnik je dobro prostudiran, a Musemić naglašava da se u igri njegovog tima moraju popraviti stvari vezane za zadnju liniju. U par navrata naš tim je primao gotovo identične golove.

“To je nešto što konstantno naglašavam svojim igračima, a riječ je o bloku kod udaraca protivnika i situacijama gdje igrači okreću leđa lopti. To su stvari koje moramo popraviti”, objašnjava Musemić.

Univerzalac našeg tima Nenad Kiso očekuje novi trijumf na Tušnju:

“Ovo nam je veoma bitna utakmica jer želimo što prije riješiti pitanje opstanka i opuštenije ući u finiš sezone. Dolazi nam tim koji je na začelju tabele i u teškoj je situaciji. Nadam se da neće imati šta tražiti na Tušnju, da će se Vitez praznih ruku vratiti kući, a da ćemo mi osvojiti nova tri boda.”.

Utakmica 24. kola BHT Premijer lige između Crveno – crnih i Viteza igra se sutra (subota, 24. April) na Gradskom stadionu Tušanj sa početkom od 16:30 sati.

(fk sloboda/rtv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*