Održana dodjela diploma u Institutu za zavarivanje doo Tuzla

Nedavno je u prostorijama Instituta za zavarivanje Tuzla održana dodjela diploma za osam internacionalnih inženjera i dva internacionalna tehnologa za zavarivanje.

Dodjela međunarodno priznatih diploma u BiH dolazi kao rezultat kompleksne petomjesečne obuke obavljene prema programu Instituta za zavarivanje.

Zavarivačka proizvodnja predstavlja jedan od vrlo važnih segmenata naše metaloprerađivačke industrije. Danas se na zavarene konstrukcije postavljaju sve veći zahtjevi u smislu kvaliteta izrade i ekonomičnosti, koje mogu ispuniti samo firme koje mogu zadovljiti zahtjeve prema EN 3834(EN729), EN 14731, (EN 719) i EN 1090 (DIN 18800).

Ovom prilikom Institutu za zavarivanje doo Tuzla uručen je certifikat ATB –Autorizovano trening tijelo od strane Međunarodnog instituta za zavarivanje putem Društva za unapređivanje zavarivanja Srbije.

Sa ovim certifikatom Institut za zavarivanje doo Tuzla je postao prvi odobreni centar u BIH od strane Međunarodnog institute za zavarivanje za organizaciju kurseva Internacionalnih inženjera i tehnologa za zavarivanje (IWE/IWT).

Obuka je provedena u organizaciji Instituta za zavarivanje doo Tuzla u suradnji sa Društvom za zavarivanje BiH i  Društvom za unapređenje zavarivanja Srbije.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*