Održan okrugli sto “Položaj boračke populacije 20. godina poslije”

Oklugli sto o temi “Položaj boračke populacije 20 godina poslije” održan je u okviru programa obilježavanja Dana antifašizma i 15. maja, Dana odbrane Grada Tuzle.

Razmatrano je unapređenje kvaliteta i povećanje stepena zaštite boračke populacije u Tuzli i Tuzlanskom kantonu, osnivanju jedinstvene organizacije na nivou FBiH i zapošljavanju, saopćeno je iz Grada Tuzla.

Sastanku su prisustvovali federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević, ministar za boračka pitanja u Vladi Tuzlanskog kantona Fahrudin Skopljak, rukovodilac gradske Službe za boračko-invalidsku zaštitu, stambene poslove i povratak Admira Atić-Tupković, predstavnici Koordinacije boračkih udruženja i drugih boračkih organizacija te gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Članovi boračke koordinacije i ministar Skopljak naglasili su veoma dobru saradnju i podršku gradske Službe za boračko-invalidsku zaštitu, stambene poslove i povratak, napominjući da Tuzla može biti uzor drugim lokalnim brige o boračkoj populaciji.

Gradonačelnik je kazao da se rješenju problema mora pristupiti s višeg nivoa radi trajnog rješavanja statusa i zaštite boračke populacije koja je najzaslužnija za odbranu BiH.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*