Čavara donio Odluku o imenovanju Revizorskog tima za koordinaciju

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara danas je donio Odluku o imenovanju Revizorskog tima za koordinaciju, priopćeno je iz njegova ureda.

“Zakonom o kontroli zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite je definirano kako će reviziju uvjerenja prema ovom zakonu vršiti revizorski timovi za kontrolu i Revizorski tim za koordinaciju. U cilju provedbe ove odredbe, federalni ministar za pitanja branitelja i invalida Salko Bukvarević je proveo proceduru predviđenu zakonom, na usuglašen prijedlog federalnog ministra Bukvarevića, županijskih ministara i direktora Uprava za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata, poštujući nacionalni paritet.

Ministar Bukvarević je, nakon provođenja procesa revizije mimo odredbi zakona, proveo zakonom predviđenu proceduru i dostavio usuglašen prijedlog kandidata za Revizorski tim za koordinaciju predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari na donošenje Odluke o imenovanju.

Predsjednik FBiH je, nakon konzultacija s dopredsjednicima, donio Odluku sukladno dostavljenom prijedlogu čime je konačno prekinuto vrijeme nezakonitog funkcioniranja ovog tima, a samim time je napravljen još jedan važan korak u vraćanju cijelog procesa provedbe revizije u okvire zakona i Ustava”, pojašnjava se u priopćenju.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*