Festival „arTZ“: Otvorena izložba fotografija Romana Kuduzovića

U okviru festivala savremene umjetnosti „arTZ“ sinoć je u Bosanskom kluturnom centru Tuzla, upriličena prva samostalna izložba mladog Tuzlaka Romana Kuduzovića.

Na inovativan i kreativan način ovaj umjetnik je prikazao 14 fotografija, na kojima su predstavljene slike poznatih svjetskih umjetnika, kojima je autor dao modernu notu. Za projekat su angažovani studenti Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo, u čijem studiju su i nastale fotografije. Kostimi su posuđeni iz Narodnog pozorišta Sarajevo, a u svemu je svoj doprinos dala šminkerica Naida Đekić.

„Izložba je nastala jedno jutro, kada sam se probudio sa idejom, kako bi izledala djevojka sa bisernom mašnicom, dok koristi Samsung Galaxy S4. Počeo sam da razrađujem tu ideju, oko fotografija koje bi mogao da napravim u modernom kontekstu, koristeći stare poznate slike. Sve je dakle krenulo od ideje, serije fotografija, do velike izložbe“, kazao nam je Kuduzović.

Romano Kuduzović je student Odsjeka za grafički dizajn na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, i do sada se publici predstavljao u grupnim izložbama, crteža, 3D slika, za što je više puta nagrađivan. Njegova izložba je privukla veliki broj posjetilaca, a ukupan ambijent je uljepšao gitarista Belmin Okanović. Ova izložba će u holu BKC-a Tuzla ostati postavljena do završetka festivala „arTZ“.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*