Kolegij gradonačelnika Grada Tuzla o izvještajima o radu i poslovanju javnih preduzeća i ustanova u 2014.g

Kolegij gradonačelnika Tuzle prihvatio je Izvještaj o radu i poslovanju Javne zdravstveno – nastavne ustanove Dom zdravlja „Dr Mustafa Šehović“ Tuzla za prošlu godinu.

Ova je ustanova poslovala uz gubitak veći od pola miliona KM, a razlog je taj što je odlukom federalnog ministra zdravstva Konsultativno – specijalistička ambulanta pripala UKC-u Tuzla, a time i njen prihod, što je dovelo do negativnog poslovanja Doma zdravlja Tuzla.

S tim u vezi Kolegij je zadužio direktora i Gradsko javno pravobranilaštvo da analiziraju postupak finansijskog oštećenja tuzlanskog Doma zdravlja, te da ga ako je moguće obustave, a od UKC-a će biti zatražen podatak o tome kako su utrošena ova sredstva.

Kolegij je prihvatio i prijedlog dokumenta okvirnog Budžeta Grada Tuzla za period 2016 – 2018. godina. Podršku članova Kolegija dobio je i izvještaj o radu u protekloj godini „Gradskog stadiona Tušanj“.

Ustanova je poslovala bez gubitaka, a namjera je povećati vlastite prihode, što će učiniti postavljanjem balona na pomoćnom terenu, te naplatom članarina rekreativcima koji koriste glavni teren.

Kolegij gradonačenika je prihvatio i izvještaje o radu i poslovanju u prošloj godini javnih preduzeća „Centralno grijanje“ i „Tržnice – pijace“ Tuzla, uz preporuke za poboljšanje poslovanja u narednom periodu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*