KBS Tuzla Sinbra: Počinje 7. Ljetni kamp “Neum 2015”

U Neumu će od 1. do 7. augusta biti održan tradicionalni 7. Ljetni karate kamp „Neum 2015“.

Tehnički organizator kampa je jedan od najuspješnijih sportskih koletkiva u Bosni i Hercegovini KBS „Tuzla-Sinbra“ iz Tuzle. Rukovodilac kampa je jedan od naših najuspješnijih sportskih trenera Fikret Selman, dugogodišnji selektor ženske karate reprezentacije Bosne i Hercegovine, a sada predsjednik Karate saveza Tuzlanskog kantona, i član Upravnog odbora Karate saveza KF Bosne i Hercegovine.

Kao instruktori na kampu će raditi i: Memsur Čurović – predsjednik trenerske komisije Karate saveza KF Bosne i Hercegovine, Una Selman Žilić – selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine u katama, Edhem Halilović, Birsen Eljezović, Nermin Sinanović, i Adi Selman.

Na kampu će učestvovati 96 karatista iz 14 klubova:

– KBS „Tuzla-Sinbra“

– KK „Novi Grad“ Sarajevo

– KK „Sensei“ Sarajevo

– KK „Champion“ Ilidža

– KK „Salko Čurić“ Sarajevo

– KK „Holiday“ Goražde

– KK „Doboj Istok“

– KK „Gračanica“

– KK „Konjuh“ Živinice

– KK „Shotokan“ Živinice

– KK „Bosna“ Kalesija

– KK „Sigma“ Tojšići

– KBS „Zmaj“ Gradačac

– KK „Bosanac“ Orašje

Izuzetnu podršku u organizaciji Ljetnog karate kampa „Neum“ 2015 je dao i načelnik Neuma Živko Matuško, kao i Sveučilišni karate klub „Neretva“ iz Mostara, koji su za potrebe kampa ustupili tatami borilište na korištenje.

Na kampu će učestvovati osvjači Mediteranskih, Evropskih, i Balkanskih medalja, kao i osvajači medalja sa Svjetskog kupa koji je nedavno održan u Umagu. U sklopu kampa će se održati i polaganje za učenićka i majstorska zvanja od 1. do 3. dana.

( RTv7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*