Ivanić – Vučić: Pruga Sarajevo – Beograd jedan od najvažnijih projekata

Nakon sastanka sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, održanom u Beogradu, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Mladen Ivanić rekao je da su tokom sastanka razgovarali u vezi s predstojećom konferencijom u Beču o zapadnom Balkanu te zajedničkim projektima koje bi tamo trebalo promovisati.

“Ta konferencija je bitna za cijelu stabilizaciju prilika u regionu. Veliki je interes za nekoliko zajedničkih projekata, jedan od njih i vjerovatno jedan od najvažnijih je pruga Sarajevo – Beograd, preko Tuzle i Zvornika i mi ćemo zajednički na tome raditi”, rekao je Ivanić u izjavi novinarima u Vladi Srbije.

Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izrazio je nadu da će i drugi lideri u regionu pozitivnije shvatiti inicijativu predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića o određivanju zajedničkog dana sećanja na sve žrtve i njegovu želju za istinskim pomirenjem.

“Nadam se da će se stvari kako vrijeme bude prolazilo pozitivnije okrenuti ka toj inicijativi i da će drugi lideri u regionu shvatiti značaj jedne takve stvari i želje za istinskim pomirenjem”, rekao je i naveo da je to interes svima u BiH, a posebno bh. entitetu Republici Srpskoj.

Navodeći da kao član Predsjedništva iz reda srpskog naroda ima posebnu odgovornost da čuva interese RS, Ivanić je rekao da je u tom smislu današnji razgovor sa premijerom Vučićem bio i više nego dobrodošao.

“Vjerujem da će od ovakvih razgovora i inicijativa zajedničkih nastupa postojati ukupna korist, korist i za Srbiju i za BiH, a unutar BiH i za Republiku Srpsku”, dodao je Ivanić.

Mladen Ivanić je novinarima u Beogradu, posle razgovora sa Vučićem, rekao da je to danas u interesu svih u BiH, a posebno u Republici Srpskoj, prenosi Tanjug.

Ivanić vjeruje da će od takvih inicijativa, razgovora i zajedničkog nastupa postojati ukupna korist za Srbiju i za BiH, a samim tim i za Republiku Srpsku.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*