Sarajevo: Novi sastanak o „djelidbi“ imovine SFRJ

U Sarajevu će danas biti održan sastanak Stalnog zajedničkog odbora visokih predstavnika zemalja nasljednica bivše SFRJ. Vjerovatno će nakon sastanka biti poznato šta je BiH dobila od zaostavštine bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ).

Predstavnici zemalja nasljednica bivše SFRJ potvrdili su svoj dolazak, potvrđeno je u Ministarstvu finansija i trezora BiH.

Vijeće ministara BiH usvojio je ranije informaciju Ministarstva finansija i trezora o aktivnostima na provođenju Sporazuma o pitanjima sukcesije, u kojoj je naglašena opredijeljenost BiH da ovaj sporazum bude što prije proveden u punom obimu.

BiH će na ovom sastanku predstavljati ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, koji je predstavnik BiH u Stalnom zajedničkom odboru visokih predstavnika država nasljednica.

Provođenjem Sporazuma o sukcesiji, BiH će dobiti preostala sredstva iz raspodjele zajedničke aktive bivše SFRJ, kao i imovinu koja joj pripada u skladu sa pojedinim aneksima Sporazuma/diplomatsko-konzularna predstavništva i imovina u drugim republikama bivše SFRJ.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*