Bombaš pokušao s ulaznicom ući na utakmicu, ali ga osiguranje nije pustilo, pa se raznio ispred stadiona

Saldo terorističkih napada koji su sinoć potresli Pariz mogao je biti još gori od oko 130 mrtvih i 350 ranjenih, da je napadačima uspio plan da detoniraju eksploziv na tribinama Stade de Francea na kojem su Francuska i Njemačka igrale prijateljsku utakmicu.

Jedan od terorista koji su izveli napade imao je ulaznicu za utakmicu na Stade de Franceu, na koji je pokušao ući i detonirati eksploziv na punim tribinama, među 70 hiljada gledatelja.

Vjerovatno planski došao je na stadion 15 minuta nakon početka susreta, kada su praktično svi gledatelji već bili na svojim mjestima, računajući da su pažnja i koncentracija osiguranja tada prilično slabije nego kada je navala publike najveća.

Srećom u nesreći, bio je sumnjiv zaštitarima na prvom, vanjskom krugu osiguranja pred stadionom, koji su mu naredili da skine majicu, jer im se činilo kako su ispod nje čudni i predebeli slojevi odjeće.

Redari su ubrzo shvatili da se radi o pojasu bombaša samoubice i pokušali ga onesposobiti, ali terorist se raznio tako što je aktivirao eksploziv.

Wall Street Journalu ovo su potvrdili u pariškoj policiji, a tri minute nakon ove eksplozije, drugi napadač raznio se pored stadiona. Treći bombaš samouboijica aktivirao je eksploziv u obližnjem McDonaldsu. U svim ovim napadima, osim terorista poginuo je jedan civil, a snažne detonacije navedenih eksplozija jasno su se čule i na stadionu, te su uznemirile gledatelje i nogometaše, koji su u tim trenucima igrali utakmicu.

Nakon toga, travnjak stadiona preplavili su preplašeni navijači, jer su se već proširile vijesti o terorističkim napadima.

Prema izjavama svjedoka, osiguranje i policija u haotičnoj situaciji glatko su proveli evakuaciju bez većih problema.

(Index.hr)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*