This undated image made available in the Islamic State's English-language magazine Dabiq, shows Belgian national Abdelhamid Abaaoud. Abaaoud, the child of Moroccan immigrants who grew up in the Belgian capital’s Molenbeek-Saint-Jean neighborhood, was identified by French authorities on Monday Nov. 16, 2015, as the presumed mastermind of the terror attacks last Friday in Paris that killed over a hundred people and injured hundreds more. (Militant Photo via AP)

Francusko tužilaštvo potvrdilo: Mozak terorističkih napada Abdelhamid Abaaoud ubijen u Parizu

Abdelhamid Abaaoud, za kojeg se smatra da je bio nalagodavac i mozak terorističkih napada u Parizu, ubijen je u jučerašnjoj policijskoj akciji u glavnom gradu Francuske, javlja Anadolu Agency (AA).

Ovu informaciju potvrdilo je francusko tužilastvo, nakon što je policija jučer pokrenula akciju protiv osumnjičenih za nedavni teroristički napad u Parizu. Tokom akcije u Saint-Denisu došlo je do sukoba sa teroristima.

Predpostavlja se da je u sukobu sa policijom Abdelhamid Abaaoud ubijen hicem iz snajpera, dok se jedna žena ubila aktiviranjem eksploziva na sebi. Tom prilikom ranjena su i trojica policajaca.

Jučer je nekoliko osoba je privedeno, a policija i vojska su blokirale centar Saint-Denisa.

U terorističkom napadu 13. novembra u Parizu ubijeno je 129, a ranjene su 352 osobe. U napadima na šest lokacija poginulo je i sedam napadača. Odgovornost za napad preuzeo je ISIS.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*