Svečana sjednica Gradskog vijeća Tuzle u povodu Dana državnosti BiH

Svečanu sjednicu u povodu 25. Novembra Dana državnosti BiH održalo je danas Gradsko vijeće Tuzle. „Prije 72. godine postavljeni su temelji bosansko hercegovačke državnosti. BiH je tog 25. Novembra 1943. godine na prvom zasijedanju Zemaljskog antifašističkog vijeća  narodnog oslobođenja BiH U Mrkonjić Gradu , okarakterisana kao jedna od šest ravnopravnih republika unutar Jugoslavije sa istorijskim granicama koje su datirale još iz vremena srednjovjekovne Bosne“, istakao je u svom obraćanju Jozo Nišandžić, predsjedavajući Gradskog vijeća Tuzla.

Do odluka koje su donesene na zasijedanjima ZAVNOBIH-a i AVNOJ-a nije došlo slučajno, istakao je obraćajući se prisutnima na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Tuzle gradonačelnik  Jasmin Imamović.

„BiH ima višestoljetni kontinuitet državnosti. U tom smislu, najvažnije je da mi to njegujemo i u manifestacionoj i spomeničkoj kulturi, te obrazovanju“, dodao je Imamović  i čestitao svim građanima Tuzle, Bosancima i Hercegovcima, Dan državnosti naše zemlje.

Prije sjednice, predstavnici gradske izvršne i zakonodavne vlasti, političkih partija, boračkih i drugih udruženja položili su vijence i cvijeće i odali počast poginulima u narodno oslobodilačkom i odbrambenom ratu na platou na Slanoj banji.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*