Pridružite se akciji “Jedan slatkiš, jedno dijete”

Udruženje “Zemlja djece u BiH” poziva sugrađane i predstavnike kompanija da učestvuju u humanitarnoj akciji “Jedan slatkiš, jedno dijete”.

Riječ je o akciji koja se tradicionalno, već desetu godinu, provodi pred blagdanske i novogodišnje praznike. Cilj je obezbijediti novogodišnje paketiće za socijalno ugroženu djecu našeg grada uzrasta do 15 godina, koja nažalost nemaju prilike da iskuse čari dana dječije radosti.

“Zahvaljujući izuzetno dobrom odzivu javnosti prethodne godine prikupljeno je 600 paketića koja su podijeljena djeci Dnevnog centra za djecu uključenu u život i/ili rad a ulici i djecu u riziku, te socijalno ugroženoj djeci smještenoj u izbjegličkom naselju Mihatovići, kao i djeci iz kolektivnog centra Memići, koja su uslijed vremenskih nepogoda bila prinuđena napustiti svoje domove. Takođe nismo zaboravili ni djecu Kiseljaka i Poljica, kao i Centra za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora, a Djed Mraz je poklone odnio i djeci OŠ Gornje Hrasno. Ove godine TC Bingo nam je ponovo nesebično otvorio svoja vrata i pokazao da su društveno odgovorna kompanija koja misli na najmlađe i najugroženije naše sugrađane”, ističe melisa Grebović iz organizacije “Zemlja djece” .

U periodu od 30.11. do 04.12. 2015. godine, u vremenskom okviru od 12:00 do 16:00 sati, građani će imati priliku da, u maloprodajnim objektima TC Bingo, na vidno obilježenim mjestima sa našim akreditovanim volonterima, doniraju igračke, slatkiše i sl. na sljedećim lokacijama:

Bingo market Sjenjak                                    30.11. i 01.12. 2015. (ponedjeljak i utorak)

Bingo market Stupine B10                            02.12. i 03.12. 2015. (srijeda i četvrtak)

Bingo market Irac, Krečanska b                    03.12. i 04.12. 2015. (četvrtak i petak)

Iz udruženja ističu i partnersku saradnju sa osnovnim i srednjim školama sa područja općine Tuzla, koji će ovu akciju realizovati u okviru svojih škola, skupa s učenicima i roditeljima otvorenog srca. Želja je da djeca od malih nogu uče o pomaganju onima kojima je to danas potrebno i da im i oni uljepšaju novogodišnje praznike.

“Ukoliko građani nisu u mogućnosti na ovaj način učestvovati u akciji, to mogu učiniti na način da sami naprave paketić i donesu ga u prostorije našeg Centra za djecu „Telex“ , ul. Klosterska 15. Tuzla. Rok za prikupljanje priloga je 12. decembar 2015. godine”, ističe Grebović i poziva sve građane koji su u mogućnosti, da se pridruže akciji i pomognu da se ove godine usreće mališane, koji će s osmijehom na licu i sa nadom u srcu dočekati novu godinu.

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*