Đukić: Preuveličan incident na letu za Beograd

Na letu Frankfurt – Beograd aviokompanije Lufhansa putnik je pokušao nasilno ući u pilotsku kabinu.

Prijetio je da će otvoriti vrata aviona, a u toj namjeri spriječili su ga putnici.

Kako je Al Jazeeri rečeno u policiji, avion je sigurno sletio na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu, a osumnjičenog putnika je preuzela policija.

Prema navodima drugih osoba koje su bile u avionu, koje su ovu informaciju prenijele na društvenim mrežama, ovaj putnik je prvo lupao na vrata pilotske kabine, a zatim i na bočna vrata aviona.

Posada nije prijavila kontroli leta vanrednu situaciju, već je avion neometano sletio na aerodrom.

U avionu su bili rukometaši Vojvodine, koji su putnika spriječili u pokušajima da otvori vrata.

Po slijetanju ga je saslušao dežurni tužilac i odredio mu zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti. Posada Lufthanse se poslije novog ukrcavanja vratila u Minhen.

Đukić: Situacija nije bila toliko rizična

Predsjednik rukometnog kluba Vojvodina Milan Đukić, koji je bio jedan od putnika na letu, upozorio je da nije riječ o napadu.

“Događaj koji se desio u avionu, koji bih ja nazvao incidentom, je prilično preuveličan i dat mu je veći značaj nego što jeste, verovatno zbog svih okolnosti koje se dešavaju u Evropi i svetu. Nit je bila toliko rizična situacija niti je to bio kakav teroristički napad. Pre svega mislim da se radi o čoveku koji je psihički nestabilan”, rekoa je za Đukić za Al Jazeeru.

Dodao je da je razgovarao sa tim putnikom još na frankurtskom aerodromu.

“Mislim da čovek ima nekih psihičkih smetnji. Čoveka su jos na frankfurtskom aerodromu stjuardese premeštale da sedne na svoje mesto, da bi negde u sredini leta zakucao na pilotsku kabinu s nekakvom idejom da će otvoriti vrata, valjda kabine il ne znam čega, nakon čega ga je stjuart i dvojica pomoćnih trenera i igrač koji su sedeli tu u prvim redovim, više razgovorom, nagovorili da sedne. Niti je bilo prekida leta, niti prinudnog sletanja. U Beogradu ga je policija privela”, kazao je Đukić.

(Al Jazeera Balkans)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*