Francuska: Poginulo šestero djece u sudaru školskog autobusa i kamiona

Šestero djece poginulo je jutros u sudaru školskog autobusa i kamiona u zapadnoj Francuskoj.Nesreća se dogodila u centru grada Rochefort u oblasti Charente-Maritime.

Dio kamiona se otkinuo i udario u autobus, koji je putovao iz mjesta Ile d’Oleron prema Surgeresu, javili su francuski mediji.

Nesreća se dogodila dan nakon što je dvoje djece poginulo u još jednoj autobuskoj nesreći. Dječak u dobi od 12 godina i 15-godišnja djevojčica jučer su poginuli kada je vozač izgubio kontrolu nad vozilom po snježnom vremenu u blizini Montflovina u okrugu Doubs.

Osim šestero školske djece koji su poginuli u današnjoj nesreći, još dvije osobe su prebačene u bolnicu, navodi se u saopćenju lokalnih vlasti, prenosi BBC.

Porodice žrtava stigle su na mjesto nesreće. Učenici su bili uzrasta od 16 do 18 godina i putovali su u školu u Surgeresu.

Obojica vozača privedena su radi ispitivanja.

Francuski predsjednik Fransoa Oland uputio je saučešće ožalošćenima.Vlada je razradila planove za vanrednu situaciju a ministri Segolene Royal i Najat Vallaud-Belkacem otputovali su na mjesto nesreće.

(BHRT/RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*