Gađali je snajperisti u Tuzli: Ova izjava Hillary Clinton zgrozila je Bosnu i Hercegovinu

Utrka za predsjednika SAD-a se zahuktava, a za nominaciju Demokratske stranke grčevitu borvu vode Bernie Sanders i Hillary Clinton koja važi i za najvećeg favorita da postane prva predsjednica u historiji Amerike  Kritičari Clintonove često ističu da se radi o beskurpuloznoj i kompromitovanoj osobi, koja se u borbi za vlast ne libi koristiti i čiste laži. Jedna od takvih koja je potresla javnost u SAD-u, zgrozila Bosnu i Hercegovinu te pokrenula vanjskopolitičku aferu, bila je ona da je gađana snajperom tokom posjete Tuzli u martu 1996. godine, koja ja bila humanitarne naravi dok je putovala sa kćerkom Chelsea i nekoliko slavnih osoba u svojstvu prve dame SAD-a.

“Trebala je biti organizirana svojevrsna ceremonija dobrodošlice u zračnoj luci Tuzla, ali umjesto toga samo smo protrčali s pognutim glavama da bismo uletjeli u vozila koja su nas odvela do vojne baze”, kaže danas Hillary Clinton spominjući kako su bili pod snajperskom paljbom i tijekom leta, no ti podaci do danas nisu nigdje izašli. Štoviše, Clinton je izjavila kako se u jednom trenutku morala sakriti u pilotskoj kabini.

No, da se radilo o najobičnijoj laži pokazao je i podatak kako Hillary te događaje nigdje ne spominje, pa ni u njezinoj autobiografskoj knjizi “Živjeti historiju”.

Također. u to vrijeme su objavljene službene izjave da su avion pratila dva lovca, no nigdje se nije spominjala snajperska vatra, niti da je bilo rizika. No, spominje se kako je Hillary uistinu bila u pilotskoj kabini.

“Prva dama provela je izvjesno vrijeme u kokpitu aviona s pilotkinjom Cheryl Beineke, jednom od samo četiri pilotkinje zrakoplova C-17”, glasilo je tada izvješće novinara s terena.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*