Okončana antiteroristička akcija na jugoistoku Turske: Likvidirano 114 terorista

U antiterorističkoj akciji u Idilu, na jugoistoku Turske, koja je trajala od 18. februara do danas, likvidirano je 114 pripadnika terorističke organizacije PKK, javlja Anadolu Agency (AA).

Akciju su započeli pripadnici Oružanih snaga Turske i pripadnici drugih sigurnosnih snaga. U toku akcije je veći broj terorista ubijen i priveden, a uništene su i postavljene barikade, kao i deaktvirana eksplozivne naprave koje su teroristi postavili.

Prema sigurnosnim izvorima, antiteroristička akcija je završena nakon što je danas likvidirano 19 pripadnika terorističke organizacije u naselju Turgut Ozal.

Tokom akcije je likvidirano ukupno 114 terorista, uklonjeno 175 barikada, uništeno preko 11 tona eksploziva ručne izrade i provedena kontrola u 3.100 domova.

Među ubijenim teroristima, nalaze se i oni koji su sa sobom nosili uputstva kako napraviti eksplozivnu napravu. Pored toga, pronađeni su i dokumenti o tome kako su teroristi nove članove podučavali rukovanju snajperom, da bi oni kasnije bili podvrgnuti različitim testovima koji bi pokazali u kojoj mjeri su teroristi spremni biti snajperisti.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*