Svečani doček za najboljeg bh. tenisera u Sarajevu

Nakon historijskog uspjeha na prestižnom ATP turniru u Miamiju najbolji bosanskohercegovački teniser svečano je dočekan danas u zgradi BH Telecoma u Sarajevu.

Džumhur se zahvalio prisutnima i poručio da je lijepo ponovo biti u Sarajevu.

Bh. teniser na početku se zahvalio Mirsadu Zaimoviću, generalnom direktoru BH Telecoma te mu poklonio sretnu majicu u kojoj je pobijedio  Rafaela Nadala. Saradnja ove uspješne bh. kompanije i najboljeg tenisera bit će nastavljena i u ovoj godini.

Zaimović je naglasio kako je ovo bio još jedan uspjeh člana porodice BH Telecoma.

“Posljednjih sedam dana je zapravo moja najbolja sedmica u karijeri. Nakon dvije sedmice lošijih rezultata došla je sedmica kojoj se niko nije nadao, pa ni ja sam. Kada sam vidio žrijeb, iskreno, razmišljao sam kako ću morati igrati sljedeće sedmice kako bih osigurao Roland Garros i Wimbledon, ali eto, na kraju se ispostavilo da je to jedna od najboljih sedmica u mom životu”, izjavio je Džumhur.

Među brojnim prijateljima, predstavnicima medija te kolega iz svijeta sporta koji su došli da čestitaju Džumhuru bio je bh. reprezentativac Miralem Pjanić, istina putem videolinka.

Džumhur je govorio i o mogućem meču u Sarajevu s Novakom Đokovićem.

“Posljednje informacije koje sam dobio od Noleta je da on stvarno želi doći u Sarajevo. Nada se da možemo organizirati meč do kraja godine, ako ne onda početkom sljedeće. Po jedan meč u svakom od glavnih gradova bivše Jugoslavije, tako da će to biti meč i u Sarajevu, Zagrebu, Beogradu, Ljubljani, vjerovatno ćemo ići i u Crnu Goru. On želi da, pored nas dvojice, tu još bude i neko iz Hrvatske, Čilić, Ivanišević, da tu bude neko iz Slovenije i da se okupimo svi sa prostora bivše Jugoslavije. Sarajevo bi trebalo biti prvo od tih gradova. Iskreno se nadam da ćemo to uspjeti do kraja ove godine“, poručio je Džumhur.

Prema njegovim riječima Olimpijske igre jedan su od glavnih ciljeva za ovu godinu.

“Ovim rezultatom sam se dosta približio tom cilju. Naravno, potrebno je još dobrih rezultata napraviti do kraja Roland Garrosa kada se pravi lista za Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Sa ovim rezultatom sa jako blizu. Posljednja sedmica u Miamiju je najbolja sedmica u mojoj karijeri”, naglasio je Džumhur.

O pisanjima medija o eventualnom preseljenju u Beograd Džumhur je naglasio kako nije riječ o preseljenju nego o praktičnim razlozima jer se svi njegovi najvažniji saradnici nalaze upravo u Beogradu.

“U Beogradu treniram zbog boljih uslova. Moji treneri su iz Beograda, moj psiholog također. Još uvijek sam stanovnik Sarajeva, živim u ovom gradu, ovdje držim pres konferencije i ne vjerujem da ću ikada otići iz njega”.

(Radiosarajevo.ba)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*