Centar za socijalni rad organizovao radionice o maloljetničkim brakovima

Jučer je u Osnovnoj školi “Mejdan“  održana druga radionica o temi : “ Maloljetnički brakovi i seksualno i reproduktivno zdravlje maloljetnika “ koje je Centar za socijalni rad Tuzla organizovao u okviru projekta “ Podrška i jačanje romskih porodica kroz edukaciju o problemima maloljetničkih brakova i seksualnog i reproduktivnog zdravlja“.

Ovaj projekat je podržan od njemačke nevladine organizacije GIZ, a u okviru Međunarodnog projekta SoRi koji se provodi do 2017. godine u gradovima Tuzla, Bijeljina i Živinice

Na drugoj  radionici o gore pomenutim temama govorili su dr. Branka Antić Štauber dipl.pravnik Larisa Smajić i dipl. Pedagog-psiholog Alma Dizdar, a  prisustvovali su učesnici koji su bili zainteresirani za ove teme, odnosno roditelji i učenici Osnovne škole “Mejdan“ kao i MZ Kreka i Mejdan.

Ovakav vid edukacije ima pozitivan odjek među građanima  što je zaključak i od strane predavača ali od strane učesnika jer daje odgovore na neka važna pitanja  iz života porodica koje žive u ovim Mjesnim zajednicama.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*