Sloboda kontaktirala Karića iz Čelika

Čelnici Slobode nakon okončanja sezone u BHT Premijer ligi BiH već su počeli sklapati igračku križaljku za predstojeće izazove.

Iza tuzlanske momčadi je jedna od najuspješnijih sezona u klupskoj historiji. Sloboda je pod vodstvom Husrefa Musemića igrala finale Kupa BiH, dok je zahvaljujući drugom mjestu u prvenstvu osiguran nastup u Evropi.

Da se u Slobodi već spremaju za ono što dolazi potvrđuju u pregovori sa brojnim igračima. Jedan od njih je i Mahir Karić iz Čelika, koji je u protekloj sezoni u 27 utakmica postigao devet golova i upisao osam asistencija.

“Bilo je razgovora sa Slobodom, ali još uvijek nije ništa konkretno. Hajmo reći da sam zainteresovan za cijelu priču, no uz želju da karijeru nastavim u inostranstvu, sve to koči i ugovor koji imam sa Čelikom i bez odštete teško ću moći napustiti Bilino polje. Vidjet ćemo šta će se desiti u narednom periodu”, kazao je Mahir Karić za SportSport.ba.

Kariću ugovor sa Čelikom važi do 2018. godine, a vrijedi podsjetiti da tokom dosadašnje karijere još nosio dresove Rudara iz Kaknja, GOŠK-a, Olimpica, Sarajeva, Travnika i Akzhayika.

(sportsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*