Hamilton iskoristio haotičan početak trke u Monte Karlu i slavio

Zbog kiše utrka Formule 1 za Veliku nagradu Monaka u Monte Karlu danas je protekla sa nizom problema, javlja Anadolu Agency (AA), a najbolje se u svemu tom snašao Hamilton koji je na kraju slavio. Vrijedi istaći i veliki uspjeh Sergia Pereza, koji je na kraju završio kao treći.

Utrka je startala sa sigurnosnim automobilom kao mjera predostrožnosti, a svi vozači vozili su sa kišnim gumama. Daniil Kvyat u bolidu Red Bulla je već na početku morao je odustati zbog problema s mjenjačem, a utrka je krenula nakon šest krugova.

Nakon dva kruga Britanac Jolyon Palmer izgubio je kontrolu nad Renaultom RS16 i zabio se u ogradu s lijeve strane. Kimi Raikkonen je u bolidu Ferrarija u 11. krugu oštetio prednje krilo nakon što je otklizao u vanjsku ogradu u najsporijem zavoju na stazi, a sa zaglavljenim prednjim krilom i oštećenim bolidom odustao je u istom krugu.

U međuvremenu su bolide oštetili i Kevin Magnussen u Renaultu i Max Verstappen u Red Bullu. Zbog krhotina u zavojima Marcus Ericsson u Sauberu i njegov timski kolega Felipe Nasr ušli su u boks i odustali od utrke.

Sve je to na kraju dobro iskoristio Lewis Hamilton i došao do prvog mjesta sa nešto više od sedam sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Ricciarda, dok je iznenađenje priredio Sergio Perez iz momčadi Force India koji je na kraju bio treći sa nešto više od 13 sekundi zaostatka.

(scsport/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*