31. maj – Dan bijelih traka

Omladinski pokret “Revolt poziva građanke i građane da obilježe Međunarodni dan bijelih traka u Tuzli, 31. maja 2016. godine u 12 sati na trgu kod “Ismeta i Meše”. Simboličnoj akciji priključili su se i lokalni kafići Urban Beatz, Bunt, Sloboda i Intermezzo. Svi zainteresovani bijele trake moći će dobiti u pomenutim kafićima kao i na uličnoj akciji. Ovom prilikom pozivamo i sve institucije da na prozore svojih zgrada istaknu bijelo platno kako bi se pridružili borbi protiv poricanja zločina, bez obzira na etničku ili nacionalnu pripadnost žrtava.

Prije 23 godine prijedorski nesrbi su se morali ‘označiti’ bijelim trakama. Kao akt sjećanja i suosjećanja, mi ćemo 31. maja oko ruke nositi bijele trake, koje nisu samo simbol sjećanja na progon, nego i znak trajne borbe protiv fašizma i diskriminacije na osnovu drugačijeg identiteta, te poricanja zločina.

Pozivamo sve ljude da, barem na 31. maja dođu i stanu rame uz rame protiv segregacije i diskriminacije žrtava.

Svi koji žele da nam se priključe na uličnoj akciji, napomena da je poželjno da budemo u crnim majicama/košuljama/bluzama radi bolje upečatljivosti traka.

Jer me se tice!!!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*