Vlada RH: Orešković, Karamarko i Petrov nastavljaju saradnju

Hrvatski premijer Tihomir Orešković, prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko i potpredsjednik Vlade Božo Petrov ističu da Vladin tim nastavlja sarađivati punom radnom energijom i da ostvarenje zajedničkih ciljeva ostaje prioritet Vlade, navodi se u zajedničkoj izjavi.

“Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković, prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko i potpredsjednik Vlade Božo Petrov složili su se da izvršna vlast neometano nastavi svoj rad, da svi ministri, njihovi zamjenici i pomoćnici neovisno o stranačkoj pripadnosti odgovorno sarađuju na svim započetim projektima.

Vladin tim na svakodnevnoj bazi nastavlja sarađivati korektno i punom radnom energijom. U ovom trenutku pokazatelji rada na zajedničkim ciljevima su uspješni: rast BDP-a, rast industrijske proizvodnje, smanjenje duga te provođenje Nacionalnog programa reformi. Ostvarenje zajedničkih ciljeva oko kojih su postigli dogovor i ustrajnost u njihovu provođenju ostaju i dalje prioriteti ove Vlade,” kaže se u zajedničkoj izjavi dostavljenoj iz Vlade Republike Hrvatske, prenijela je Hina.

Izjava je objavljena nakon što se premijer Tihomir Orešković, kako je najavio u utorak uoči povratka iz Pariza, sastao s potpredsjednicima Vlade u pokušaju smanjenja tenzije između njih.

Potpredsjednik Vlade i predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov podržao je opozicioni prijedlog opoziva prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, te izjavio da ne vidi kako može s njim nastaviti saradnju u Vladi.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*