Besplatna radionica u Tuzli: Upoznajte osnove videa i fotografije

Omladinski pokret “Revolt” organizuje dvodnevnu radionicudokumentarnog filma i fotografije. Namjera radionice je poticanje korištenja videa i fotografije kao medija za kreativno izražavanje i poticanje na društvenu promjenu.
Radionica će se odžati u Tuzli u slijedećim terminima:

– 11. juni: uvodno predavanje i teorijske osnove

– 18. juni: primjeri praktične realizacije i konstruktivna kritika

U okviru prvog dijela radionice učesnici/e će imati priliku da se upoznaju sa osnovama izrade dokumentarnog filma ili reportaže, od pripreme priče, snimanje slike, zvuka, montaže i osnovne postprodukcije. Osim toga, upoznat će se i sa osnovama digitalne fotografije i naučiti kako da sa svojim fotoaparatom iz svoje kreativne ideje uz prepoznavanje kadra i kompozicije naprave najbolje moguće fotografije, kritički posmatraju fotografiju, prepoznaju kompoziciju, orijentaciju, perspektivu te upotrebu boja.

Drugi dio radionice će biti posvećen praktičnim primjerima i odabiru najboljih fotografija za izložbu koja će se organizovati krajem juna mjeseca kao završna aktivnost.

Uvodničari na radionici su Damir Pirić i Darko Zabuš.

Radionica je namjenjena svim zainteresovanim građanima/kama BiH bez obzira na dob i predznanje. Mogu se prijaviti osobe koje ranije nisu učestvovale u sličnim radionicama, kao i one koje bi željele da steknu novo i drugačije iskustvo.

Za vrijeme trajanje radionice bit će obezbijeđena užina i osvježenje. Za osobe koje žive van Tuzle obezbijeđeni su troškovi puta, smještaja i hrane.

Učešće na radionici je besplatno. Svi učesnici će dobiti potvrde za završenu dvodnevnu obuku.

Pošto je broj polaznika ograničen, važno je da se zainteresovane osobe prijave na vrijeme.

To mogu da učine tako što će popuniti upitnik: http://goo.gl/forms/INdNLpO8HW1GgLH83

Krajnji rok za prijave je 10. juni 2016.godine.

(Tuzlainfo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*