Najveći zagovornik Brexita podnio ostavku

Jedan od najvećih zagovornika Brexita, Nigel Farage, podnio je ostavku na mjesto predsjednika britanske antievropski orijentirane stranke UKIP, javlja “Independent”.

“Za vrijeme referenduma sam govorio da želim da vratimo svoju zemlju u svoje ruke, a sada ja želim vratiti svoj život u svoje ruke”, rekao je Farage te dodao da je odluka Velike Britanije na referendumu ne bi pobijedila bez UKIP-a.

“Nikada nisam bio i nikada nisam želio biti, karijerni političar. Moj cilj je u politici bio izvesti Britaniju iz Evropske unije”, kazao je Farage.

“Stoga, osjećam da je u redu da sada odstupim s mjesta čelnika UKIP-a”, rekao je Farage dodavši da će nastaviti podupirati svoju stranku i pomagati pokretima za nezavisnost u ostalim zemljama Evropske unije.

Farage koji je zagovarao Brexit, nakon objave rezultata referenduma priznao je da je jedan od najvećih argumenata za izlazak Velike Britanije iz Evropske unije bio laž.

On je tokom kampanje tvrdio da će 350 miliona britanskih funti koje se svake sedmice šalju u Evropsku uniju, umjesto toga, biti uložene u britanski zdravstveni sistem.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.