NERDA organizovala 2.tematsku konferenciju o iskustvima u razvoju IKT

Udruženje za razvoj Nerda danas je organizovalo 2.Tematsku konferenciju: „Mehanizmi podrške u razvoju poduzetništva i primjeri dobre prakse u sektoru informaciono – komunikacionih tehnologija“.

Riječ je o aktivnosti koja je realizovana u okviru projekta „Jačanje poslovnog okruženja za više malih i srednjih preduzeća u Tuzli i susjednim opštinama – BESt4SMEs“. Cilj je bio sumirati realizovano u proteklom periodu, što se prije svega odnosi na rekonstrukciju 3 objekta, među kojima je Bit centar 4 u Tuzli i po jedan inkubacioni centar u Kalesiji i Srebreniku.

O iskustvima u razvoju malih i srednjih preduzeća u Hrvatskoj, tačnije Osijeku govorila je profesorica Sunčica Oberman – Peterka sa Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku. Ona je istakla da Tuzla i osijek imaju mnogo sličnosti i da se iskustva Osijeka u razvoju malih i srednjih preduzeća, mogu primjeniti i na ovom području.

U okviru istog projekta naredne sedmice će biti organizovan i Dan otvorenih vrata Bit centra, tokom kojeg će biti predstavljene sve do sada realizovane aktivnosti, kao i sam centar.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*