Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla Donacija od šezdeset i osam naslova za Udruženje građana italijanskog porijekla (UGIP) „Rino Zandonai“ Tuzla

Predsjednik UGIP Rino Zandonai Tuzla, Tihomir Knežiček posjetio je danas tuzlansku biblioteku, gdje se susreo sa direktorom dr. sc. Edinom Jahićem kako bi preuzeo donaciju namijenjenu Udruženju građana italijanskog porijekla. Riječ je o kontinuitetu dugogodišnje saradnje zasnovane još prije nekoliko godina, kada je naša ustanova darovala preko hiljadu i dvjesto novih naslova na italijanskom jeziku. Gospodin Knežiček ovom prilikom upoznao nas je sa novim sadržajima i konceptom ovoga Udruženja, te se zahvalio na ovoj vrijednoj donaciji.

–  Ovo je druga donacija upućena nama od strane tuzlanske Biblioteke. U sklopu Udruženja djeluje naša biblioteka opskrbljena knjigama na italijanskom jeziku iz različitih stručnih oblasti i koriste se većinom u istraživačke svrhe od strane studenata, te vjerujem da će ovih šezdeset i osam novih naslova svakako poslužiti toj svrsi, kazao je predsjednik Udruženja građana italijanskog porijekla UGIP „Rino Zandonai“ Tuzla, Tihomir Knežiček.

Biblioteka rado učestvuje u prikupljanju naslova za obogaćivanje fonda ovoga Udruženja, ali i drugih institucija.

– Radi se o knjigama različitih sadržaja iz oblasti književnosti, historije, kulturne historije, umjetnosti i arhitekture. Ovo je itekako korisna i vrijedna donacija od strane naše Biblioteke. Riječ je o stručnoj literaturi na italijanskom jeziku koja je neophodna za stručno usavršavanje studenata, istakao je direktor tuzlanske Biblioteke Edin Jahić.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*