Premijer liga BiH: Mladost i Željezničar podijelili bodove u susretu bez pogodaka

U okviru 9. kola Mladost Doboj Kakanj i Željezničar su podijelili bodove u susretu koji je završio bez pogodaka (0:0).

Željezničar je bolje otvorio utakmicu i krenuo ka golu domaće ekipe. U petoj minuti nakon ubačaja iz kornera Jahić je šutira, ali nije bilo većih problema za golmana Hadžića. Tri minute kasnije novi korner za goste, ali i ovaj put bez veće opasnosti.

U 13. minuti iz slobodnjaka je pokušao Blagojević, ali njegov udarac ja zaustio živi zid. U istoj minuti i Mladost dolazi do svog prvog kornera, nakon kojeg se rezultat nije mijenjao. U 27. minuti Radinović je odlično ubacio sa desne strane, ali Križman iz blizine nije bio precizan i desnom nogom je šutirao pored gola.

Samo tri minute kasnije spavala je odbrana gostiju, Brkić je došao do lopte i šutirao iz okreta, ali ravno u Kjosevskog. Pred sam kraj prvog poluvremena, velika šansa za Plave. Lendrić se majstorski oslobodio svog čuvara i šutirao je, ali Hadžić je odlično odbranio.

U nastavku utakmice domaći su krenuli nešto agilnije ka golu Plavih sa Grbavice, pa već u 53. minuti Brkić šutirao sa 15ak metara, ali ravno u Kjosevskog. U 60. minuiti Blagojević je loše izveo slobodnjak za Žaeljezničar. U 79. minuti velika gužva u šesnaestercu domaćih, ali su gostujući igrači zakomplikovali i propala je i ova šansa.

U 82. najbolja šansa za Plave u nastvaku. Ubacio je Stevanović nakon kornera, a udarac glavom Kosorića odbranio je Hadžić.

(Vijesti.ba / SCsport)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*