Četiri gola na Westfalenu: Borussia Dortmund i Real Madrid odigrali neriješeno

Borussia Dortmund i Real Madrid su u drugom kolu grupe F Lige prvaka odigrali neriješeno (2:2) na Westfalenu. Golove za Milionere postigli su Pierre-Emerick Aubameyang i Andre Schürrle, dok su za Kraljeve pogodili Cristiano Ronaldo i Raphaël Varane.

Real je zaprijetio već u drugoj minuti kada je Crtistiano Ronaldo iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara šutirao, ali Roman Bürki je sjajno odbranio.

U četvrtoj minuti iz slične pozicije šutirao je Gonzalo Castro, ali je i Bürkijev kolega Keylor Navas također bio na pravom mjestu.

Pierre-Emerick Aubameyang je pokušao šutirati sa vrha kaznenog prostora u 12. minuti, ali je od napadača Milionera bio uspješniji Navas.

Kraljevi su poveli u 17. minuti nakon sjajnog kontranapada kojeg je počeo Luka Modrić, a u završetku akcije Gareth Bale je petom asistirao Ronaldu koji topovskim udarcem sa sedam metara pogađa Bürkijevu mrežu. To je Portugalcu bio 98. gol u UEFA-inim takmičenjima.

Ousmane Dembele je u 25. minuti bio u odličnoj šansi, promiješao je odbranu Reala, ali je onda sa desetak metara šutirao preko gola.

Borussia je izjednačila u 43. minuti susreta. Raphaël Guerreiro je izveo slobodan udarac sa oko 25 metara, Navas je katastrofalno reagovao, lopta se odbila od Guerreirovog imenjaka Varanea i krenula prema golu, a sa linije je Aubameyang zakucao loptu u mrežu za 1:1.

Real je mogao ekspresno do novog vodstva, ali Ronaldov gol je poništen zbog opravdane ofsajd pozicije u 40+2. minuti meča.

Na prvu veću priliku u drugom poluvremenu čekalo se do 61. minute kada je Ronaldo glavom šutirao pored gola.

U 68. minuti Real je došao do novog vodstva. Nakon izvedenog kornera sa lijeve strane Ronaldo je centrirao, Karim Benzema je bio sam na drugoj stativi i pogodio je iz jednog udarca prečku i stativu, a lopta je pala na metar od gola, te Varaneu nije bilo teško pospremiti je u praznu mrežu.

Po kretanju sa centra Dormund je napravio odličnu akciju, a Guerreiro je sa vrha kaznenog prostora šutirao slabijom, desnom nogom, ali njegov šut je odbranio Navas.

U 76. minuti zaprijetio je rezervista Andre Schürrle, no njegov udarac Navas odbija u korner.

Ronaldo je iskosa sa lijeve strane pokušao iznenaditi Bürkija, ali je Švicarac bio siguran.

Šest minuta prije kraja nakon kontranapada Dortmunda u šansi se našao rezervista Christian Pulišić, no slabo je šutirao i Navas je uspješno intervenisao. Već u narednom napadu šutirao još jedan igrač koji je ušao u igru, Emre Mor, ali i Turčinov šut je ukrotio Navas.

Kada se činilo da će Kraljevi otići kući sa tri boda, u 87. minuti Pulišić je prošao četvoricu igrača Reala po desnoj strani i centrirao u kazneni prostor, lopta je došla do Schürrlea, koji lijevom nogom gađa same rašlje Navasovog gola za konačnih 2:2.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*