Slučaj “atentat na Vučića”: Pronađen DNK tri različite osobe

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović potvrdio je danas da su tragovi DNK tri različite osobe pronađeni na oružju koje je locirano u blizini kuće porodice premijera Aleksandra Vučića u beogradskom naselju Jajinci.

Stefanović je naglasio da je “malo vjerovatno da je oružje neko slučajno odložio na tom mjestu”.

On je ukazao na to da je riječ o “miješanim uzorcima DNK i da će biti teško izolovati jedne od drugih”, prenose beogradski mediji.

Stefanović je ranije potvrdio da dio oružja koje je pronađeno u blizini Vučićeve porodične kuće, potiče iz Hrvatske, odnosno iz BiH.

U Kom pravcu ide istraga?
Govoreći o pravcima istrage, Stefanović je rekao da se u razgovoru sa stručnjacima došlo do zaključka da je malo vjerovatno da je neko donio to naoružanje u šumu u Jajincima kod Beograda samo da bi ga tu odložio.

“Nije logično ni po jednom parametru, niti je vjerovatno… Pratili smo sve mogućnosti i pravce (istrage) ali je malo vjerovatno da se to desi. Inače, imamo dva ili tri moguća scenarija”, rekao je Stefanović.

On je dodao da će policija učiniti sve što može da riješi taj slučaj, ali da ne može da kaže da je slučaj jednostavan i da će ga lako riješiti.

Stefanović je kazao i da postoje lica za koja policija vjeruje da mogu da učestvuju u rasvjetljavanju tog događaja.

Pronađena “zolja” iz Doboja do “Vučića”?
“Imamo dva ili tri scenarija iz koga možete da zaključite dalje pravce rada, ali nećemo dozvoliti da bude ugrožena sigurnost u Srbiji, bilo da se radi o premijeru ili nekom drugom licu i nećemo dozvoliti ugrožavanje naše nacionalnu sigurnosti”, istakao je Stefanović.

On je dodao da je ručni raketni bacač zolja proizveden u bivšoj SFRJ, u jednoj vojnoj fabrici u Srbiji, nakon čega je raketa “dospjela u Doboj”, a da su ručne bombe proizvedene van Srbije, u nekoj fabrici u bivšoj Jugoslaviji, ali da nemaju informacije gdje su one završile nakon proizvodnje.

U blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića, na uglu Bulevara JNA i Ulice Jakova Galuša, u subotu je pronađen arsenal oružja u sanducima, koji je “nesumnjivo predstavljao prijetnju za premijera, a predsjednik Vlade Srbije sklonjen je na sigurnu lokaciju.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*