Vučić odlazi s čela Biroa za bezbjednost

Premijer Srbije Aleksandar Vučić podnijeće ostavku na mjesto šefa Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti. Razlog je to što Vučića bezbjednosne službe nisu uvjerile da “drže konce u svojim rukama”, pišu “Večernje novosti”.

List u izdanju za utorak navodi da će Vučić o tom koraku narednih dana obavijestiti predsjednika Srbije i da je “zapanjujuće” to što su mu bezbjednosne službe od momenta otkrivanja oružja ispričale pet verzija tog slučaja. Vučić je u Hamburgu rekao da se plaši da će državni organi teško otkriti ko su osobe koje su ostavile oružje u blizini njegove porodične kuće u Jajincima kod Beograda.

“Vjerujem službama i državi Srbiji, ali plašim se da ćemo teško otkriti ko su lica koja su tu donijela to oružje i u koje svrhe je to bilo donijeto”, rekao je Vučić i dodao da slučaj izgleda komplikovano da bi bio lako riješen.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je juče da su vještačenjem oružja i municije pronađenih u blizini Vučićeve porodične kuće u Jajincima kod Beograda identifikovani parcijalni DNK tragovi najmanje tri osobe. Stefanović je rekao da nisu svi tragovi nađeni i na oružju i na municiji i da su neki nađeni jedni preko drugih, pa je teško izolovati jedan DNK koji bi mogao da se koristi za upoređivanje, a da se u razgovoru sa stručnjacima došlo do zaključka da je malo vjerovatno da je neko donio to naoružanje u šumu u Jajincima samo da bi ga tu odložio.

U blizini Vučićeve porodične kuće u Jajincima kod Beograda u subotu su otkriveni sanduci s oružjem – raketni bacač zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 mm, četiri ili pet metaka za automatsko oružje i 15 metaka nepoznatog kalibra.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*